BACK | NEXT
Back

Brae Street

A new structure emerges from the old. A strong linear element (red) houses services and defines the eastern edge of the living/garden space. A curved form (orange) projects from the linear element allowing space for ablutions.

The boundary between the living and garden space is dissolved with glass. A raw concrete floor overhangs the pool and rises up to form kitchen benches. A small courtyard, a ghost of the earlier courtyard it replaces, separates the new parts of the house from the old and functions as an outdoor extension of the kitchen.

Above, uncoated steel forms oversail the living/garden space. They receive minimal support from three steel posts. A skewed box (blue) projects from the bedroom suite allowing for a generous showering place with a distant rooftop view.
The whole ensemble is reflected in a pool.

Location: Sydney, Australia

Project Team: Terragram Pty Ltd  
Architect: Chris Elliott Architects 
Landscape Contractor: Landshapers Pty Ltd
Colour Consultants: D4 Design
Photographs: Richard Glover and Terragram

Year: 2003-2004