BACK | NEXT
Back

Parriwi Road

A very steep site on Sydney Harbour required an extensive use of retaining walls. The material typically found along the shore is sandstone. The treatment of the stone varies here from the very rough sea wall to the dressed stone of the retaining walls and smooth stone of the niches and ledges, while joints continue through the entire length of the walls.

The space is fundamentally an outdoor room that frequently houses large parties.

The quirky door is a result of the stone mason's misinterpretation of drawings - originally intended to fit neatly into joints and stone coursing it had to be tailor made to suit the opening in the wall.

Location: Sydney North Shore, Australia

Project Team: Terragram Pty Ltd
Architect: Luigi Rosselli Architects
Landscape Contractor: Brooks Enterprises

Year: 2005